Régi Volvo

Régi Volvo

Rozsda

2014. október 04. - éljen a párt

Elvittem az autót, vagy mi ez, egy karosszériás műhelybe. Megvizsgálták és azt mondták, hogy javítható. Várhatóan 30--35 ezer forint lesz a végösszeg. Elég durva. Azt persze elfogadom, hogy ennyibe kerül a munka, nem is ez a baj. Az a baj, hogy egy csomó pénzt kell rákölteni erre a vacakra, ha nem akarom, hogy menet közben egyszer csak szétessen (A rozsdásodásról részletesebben lásd az első bejegyzést. Elég hosszú, az igaz, de ezzel a témával csak az elején foglalkozok. A lényege összefoglalva: a kocsi karosszériája egy kupac szemét, szertreszéjjel van rozsdásoda az elejétől a hátuljáig.) Azzal biztattak, hogy ennyi miatt még nem érdemes eladni, de ezt nem hiszem: nyilván ezt mondják, hiszen ha eladnám, nem vinném már javíttatni. 35 000 Ft, de gondolom a vége ennél jóval több lesz, minimum 50 000 Ft. Abból meg már vehetnék téli gumit is.

Persze -- ha tényleg elviszem -- előtte teljesen kibelezem az utasteret: így olcsóbb is, de a mi a lényeg: alaposan kitisztítom, az elveszett, eltört csavarokat, bolhákat, patentokat pótolom, ami rossz, azt megjavítom és úgy rakom össze. Kicserélem a tolótető mechanikát is (van egy jó állapotú bontott itthon), meg megjavítom a lógó tetőkárpitot. Ezek után tuti könnyebb lesz eladni. Tán még fel is polírozom a külsejét.

Mindenesetre ma elkezdtem nézegetni a használtauto.hu-t. Hátha lenne valami jobb... 

A bejegyzés trackback címe:

https://regivolvo.blog.hu/api/trackback/id/tr46759833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása